Q-Kullen

Hi-Design’s Special Edition

”Tuva” är en otroligt arbetsglad springer spaniel som är meriterad i fyra olika discipliner. Hon är mycket social med både människor och hundar. Det finns massor av arbetsglada hundar i hela hennes släkt.

Utställning: 2:a juniorklass och unghundsklass
Viltspår: 3×1:a pris ÖKL 1 x HP ÖKL Svensk Viltspårchampion.
Jakt: Godkänt Grundprov Godkänt Vattenprov & Enkelt Vattenprov, tränas för start på Jaktprov.
Lydnad: 1:a pris i LKL 1 Tränas för start i LKL 2
Mentalbeskriven : MH med godkänt skott. Funktionsbeskriven

Övrigt: BIS Unghund Springer Östra Cup 2008 (inofficiell tävling med både utställning & jakt). Östras Jakthund 2008

HD A, Ögon ua, Fucosidosfri.

Tuvas kullsyskon 8 valpar i kullen:
5 är röntgade 4 med A en med B.
Hi-Design’s Special Effect – 1:a pris LKL 1, 2:a pris LKL2, uppflyttad högre spår, godkänd anlagsklass viltspår. Godkänt enkelt vattenprov. MH med godkänt skott.
Hi-Design’s Special Edition – 1:a pris LKL 1, Godkänt Grundprov, Godkänt Enkelt vattenprov & Vattenprov, Godkänt anlagsprov viltspår. MH med godkänt skott.
Hi-Design’s Special Magic – 1:a pris LKL1, Ck Ökl utställning, MH med godkänt skott.
Hi-Design’s Special Look – MH med godkänt skott
Hi-Design’s Special Delivery – Godkänt anlagsprov viltspår, HP juniorklass utställning.
Hi-Design’s Special Blend – Godkänt anlagsprov viltspår.

Special-kullen har genomgående mycket energi och stor apportlust, de är lekfulla och mycket sociala med människor och hundar. Lättlärda och följsamma.

Tuvas morföräldrar:

Morfar: SU(u)CH Eastriding Versache . “Sachi” är Svensk Utställningschampion, han har en fantastiskt bra HD statistik på 35 röntgade avkommor är 26 st A, 8 st B, 1 st C. Han har många avkommor som visar fina anlag för jakt/arbete. Många CK vinnande avkommor.

Mormor: SVCH LP1 LP2 Fairley Hill’s Quantilla ”Elsa” – SV Viltspårchampion, LP1 (3x 1:a pris LKL1), LP2 (3×1:a pris i LKL2), Godkänt Vattenprov, 1:a Ökl utställning , MH

Tuvas föräldrar

Mor: SVCH LP1 Hi-Design’s Puma Limited Edition ”Puma ” är en allroundspringer som är meriterad i fyra olika discipliner:
Utställning: Cert & 2:a btkl, 2x CK
Viltspår: 5×1:a pris ÖKL 2x HP ÖKL Sv. Viltspårchampion.
Jakt: Godkänt enkelt vattenprov, tränas för start på Grundprov.
Lydnad: LP1, (3×1:a pris LKL 1)
Mentalbeskriven : MH med godkänt skott.
Övrigt: BIS Springer Östra Cup 2007 (inofficiell tävling med både utställning & jakt). ÅRETS ÖSTRA HUND 2006 (man måste deltaga i minst tre grenar)

Far: INTUCH, FINUCH, SUCH LP1,SVCH Rowntree No Doubt ”Oliver” är nog Sveriges genom tidernas mest välmeriterade springerhane!
Utställning: Internationell Utställningschampion, FINUCH, SUCH
Viltspår: Svensk Viltspårchampion.
Jakt: 2:a pris i Elitklass.
Lydnad: 2:a pris i Elitklass
Mentaltest : Godkänt BoK-prov. Övrigt: Årets Jaktspringer 2004 och Årets Springer 2006.

Windcraft Challenger

Jag träffade honom första gången när han var en långbent, go och glad junior som vann ett CERT & BIM på utställning!
Vid parningstillfället var det dags att få bekanta mig lite närmare med honom. Han är precis lika go & glad som sist, men nu har han mognat i på alla sätt. Positiv, arbetsglad, älskar att simma och apportera. Han är en hanhund med mycket energi och utstrålning, men är ändå välbalanserad och när Maria & ”Bazze” träffade på hotfulla hanhundar härom dagen så höll han en låg och vänlig profil, precis så vill jag att en springer skall vara, inte mucka gräl med andra hundar och i övrigt vara positiv, nyfiken och vänlig. I höst skall han påbörja lite spårträning och eventuellt skall han gå på MH i vår. Så kanske han får lite arbetsmeriter så småningom, fina utställningsmeriter har han ju redan.
Kroppen har nu fyllt ut och han har en härlig kropp & benstomme med vackra linjer med ett kraftfullt vägvinnande steg. Han har ett vackert uttrycksfullt huvud. ”Tuva” föll direkt för honom och han är en sann gentleman som uppvaktade henne så fint. Det blev parning direkt.

Utställning: Han är utställd 7 gånger, endast i juniorklass, 3x HP, 3 x CK och 1x CERT & BIM.

HD A, Ögon ua, Fucosidosfri. Det är fem syskon i hans kull och fyra har A och en har B på höfledsröntgen vilket innebär 100% fria. Detta blir hans första kull.

Hans far NORDUCH Westaway Into The Mystic är en storvinnare i utställningsringarna , Hans mor Springlet Alice Springs har CK på utställning och hon har också ett utmärkt temperament.

” Alice är alltid glad och med på noterna, och är en riktig bustjej med massor av energi och arbetsglädje. Det är hon som är den såkallade jaktledaren hemma, ”fart och fläkt” är hennes motto. Med Alice har vi tränat lite lydnad, jag har även tränat lite jakt och hon gillar att apportera. Nosen aktiverar vi då & då med lite viltspår” enligt matte Maria.