SE U(u)CH SE VCH NORD VCH SE RallyCH

LP1 RLD N RLD F RLD A

Mountjoy Scurry Simon

”Kino”

”Kino” 
Född 2013-06-17
Svart & vit hane
Icke anlagsbärare för fucosidos.

HD A         Öga UA

Ägare Magnhild Löfstedt, Kennel Belgarbos

Kino såldes som 8 veckor till Magnhild Löfstedt.  Jag hade stora förhoppningar på honom och hittills har han infriat dem med stor marginal.  Han har utvecklats till en stark och vänlig hanhund. Han fungerar utmärkt med andra hundar av alla raser och kön. Han har stor arbetslust. Apportera och simma är några av hans favoritsysselsättningar. Han visade tidigt att han hade en extraordinär spårförmåga. Kino är följsam och lyhörd.  Han är mycket social och kelar gärna. Lekfull och en jättefin farbror till valpar och unghundar hos Maja på kennel Belgarbo.

Maja & Kino har hunnit med en massa saker trots att han är så ung. Hon har startat honom på Nybörjarprov B & A och nu börjar de förstå vad som krävs av dem. Så lite mer träning och sedan kommer de att bli godkända. Nybörjarvatten och vattenprov är godkänt. De har startat i tävlingslydnad och har Lydnadsdiplom i klass 1. Appellklass spår har de startat och blivit godkända. Rallylydnad har han diplom i både nybörjar, fortsättning och avancerad klass. Viltspårchampionatet klarade han hur enkelt som helst. Detta är ett ekipage som går från klarhet till klarhet. CERT, ResCERT och flera CK på utställning.

Han kommer ur en fantastisk kull. Alla 7 syskonen är höftledsröntgade med A!  3 är ögonlysta u.a. 6 har känd mental status på MH (Mentalbeskrivning). ”Bilbo” (SEU(u)CH SEVCH SE JV-14 RLDN RLDF Scallywag Sam) Svensk Utställnings och Viltspårchampion, godkänd Nybörjarprov B, Nybörjarvatten och Vattenprov, Rallylydnadsdiplom i Nybörjar och  Fortsättningsklass. ”Sadie” (Mountjoy Sophisticated Sadie) CK på utställning, 2:a pris i klass 3 lydnad. Rallydiplom i nybörjarklass och snart i fortsättningsklass. Godkänd i högre spår. ”Arlo” (SEVCH RLDN RLDF RLDA RLDM FD1 Mountjoy Sagacious Sander) är Svensk Viltspårchampion, Rallylydnadsdiplom i alla klasser! Och Freestylediplom i klass 1 och är nu uppflyttad till en svåraste klassen, han har dessuom 2:a pris i Lydnad klass 1. ”Diesel”(Mountjoy Sapient Sherlock) godkänd på anlagsprov i viltspår. Och mer resultat kommer att ramla in allt eftersom.

 Mamma ”Svea” har inte tävlat mycket på grund av en allvarlig förvärvad skada, men hon är  spontanapportör på kanin och har rallylydnadsdiplom i nybörjarklass.  Pappa ”Qompis” kommer ur en framgångsrik tiklinje med mamma ”Tuva” , mormor ”Puma”, mormorsmor ”Elsa” som alla har varit framgångsrika på tävling och prov själva men även har lämnat massor av tävlande avkommor. En mycket stark tiklinje vad gäller de arbetsmässiga och mentala egenskaperna. Att det sedan har blivit framgångar i utställningsringarna med CK, CERT och Championat är en stor bonus.

 

Kinos meriter


Jakt: Godkänt Nybörjarprov B, Godkänt vatten & Nybörjarvatten
Viltspår:
 SEVCH = Svensk Viltspårchampion NO VCH = Norsk Viltspårchampion FI VCH= Finsk Viltspårchampion NORD VCH= Nordisk Viltspårchampion
Lydnad: 
Diplom klass 1
Rallylydnad: 
SE RallyCH RLD N RLD F RLD A = Diplom nybörjare, fortsättning & avancerad klass, Rallylydnadschampion
Bruks: 
Godkänt appelklass spår
Utställning: 
Svensk Uställningschampion,3xCERT,3xResCERT
Övrigt: 
Känd mental status, 4:a Dual Purpose Unghund Östra Cup 2014, 3:a Dual Purpose Öppen klass 2016.