SE U(u)CH SE VCH SE JV-14 RLD N RLD F LD Startklass

Mountjoy Scallywag Sam

”Bilbo”

”Bilbo” 
Född 2013-06-17 Avliden 2024
Leverfärgad/vit/tan hane
Icke anlagsbärare för fucosidos.

HD A

Ögon u.a. 2014.11.06

Bilbo är den lilla hanvalpen som såldes och kom tillbaka när matte så sorgligt avled i förtid. Bilbo är en sorglös och glad kille. Han är alltid positiv och vill alltid hänga på och göra saker. Han är följsam och lättstyrd. Han är mycket lyhörd och försöker alltid att vara till lags. Full fart och mycket energi är aldrig fel enligt Bilbo. Han bär alltid på något, och jättesnällt lämnar han ifrån sig sina högt värderade saker till de unga hundarna i flocken när de ber honom om det. Han är lugn och jagar inte upp sig när tikarna löper, förutom de dagar de är i höglöp och är redo att paras. Han äter och sover och är aldrig besvärlig trots att tikarna bara är på andra sidan dörren. Han är mycket signalsäker med andra hundar. Han är en kelig och gosig kille som ofta kommer och vill krypa upp i famnen.

Vi har klarat av ett Viltspårchampionat. Vi har ett godkändt Nybörjarprov B liksom vattenprov och nybörjarvatten. Han briljerade på det norska jaktanlagsprovet och blev dagens bästa vattenapportör. Han fick dessutom hjälpa till att hämta in alla fåglar där de startande hundarna misslyckades. Vi har startat i Nybörjarprov A men vi var absolut inte färdiga för den utmaningen, jag gjorde totalt bort honom genom att vissla sönder hela söket. Vi tränar och tävlar Rallylydnad. Jag kommer även att satsa på startklassen i lydnad nästa år. Sedan det blir kanske lite bruksprov i spår.

Bilbo blev champion i sin andra start i öppen klass. Vi har varit till Crufts och då kom vi fyra bland 17 hundar i unghundsklass i rasens hemland. Det är vi mycket stolta över. Bilbo var helt oberörd av att resa med främmande människor och hundar till Crufts. Att kliva in på denna enorma utställning, bekom honom inte alls.

Han är mycket miljöstark och gjorde ett mycket positivt MH. Och ett lika övertygande BPH men det finns bara på film för det var i samband med utbildning av nya BPH funktionärer.

Han kommer ur en fantastisk kull. Alla 7 syskonen är höftledsröntgade med A!  3 är ögonlysta u.a. 6 har känd mental status på MH (Mentalbeskrivning). ”Kino” (SEVCH RLDN RLDF Scurry Simon) CERT på utställning, godkänt Nybörjarvatten och Vattenprov, Lydnadsdiplom i klass 1 och Rallylydnadsdiplom i Nybörjar, Fortsättning och Avancerad klass. ”Sadie” (Mountjoy Sophisticated Sadie) CK på utställning, 2:a pris i klass 3 lydnad. Rallydiplom i nybörjarklass och snart i fortsättningsklass. Godkänd i högre spår. ”Arlo” (SEVCH RLDN RLDF RLDA RLDM FD1 Mountjoy Sagacious Sander) är Svensk Viltspårchampion, Rallylydnadsdiplom i alla klasser! Och Freestylediplom i klass 1 och är nu uppflyttad till en svåraste klassen, han har dessuom 2:a pris i Lydnad klass 1. ”Diesel”(Mountjoy Sapient Sherlock) godkänd på anlagsprov i viltspår. Och mer resultat kommer att ramla in allt eftersom.

Mamma Svea har inte tävlat mycket på grund av en förvärvad skada. Men hon har Rallylydnadsdiplom i nybörjarklass och är spontanapportör på kanin. Pappa ”Qompis” kommer ur en mycket framgångsrik tiklinje med mamma ”Tuva” mormor ”Puma” och mormorsmor ”Elsa” som alla har varit framgångsrika på tävlingar och prov själva. Men deras styrka är alla avkommor de har lämnat som framgångsrikt har tävlat och dessutom tagit CK, CERT och Championat på utställning. En mycket säker tiklinje vad gäller mentalitet, arbetsegenskaper och social kompetens.

Bilbos meriter
Jakt: 
Godkänt Nybörjarprov B, Godkänt nybörjarvatten & Vattenprov, Godkänd apportpröve Norge. 
Viltspår: SVENSK VILTSPÅRCHAMPION
Lydnad: 
LD Startklass
Rallylydnad: 
Diplom Nybörjarklass & Fortsättningsklass
Bruks: 
Utställning: SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION
,  Svensk Juniorvinnare 2014, 4:a Yearling Crufts 2015. BIS-2 Öttras Open Show 2017.                                                                                                              Övrigt: MH, Klubbmästare Rallylydnad fortsättningsklass  Bro-Håbo BK 2015.                                                      

Östra Cup: 3:a Dual Purpose öppen 2015. 4:a Bästa Jakthund öppen 2016. 1:a Bästa Jakthund öppen 2017

Avkommor hos: kennel Convent Springer, Cloette, Tassegårdens och Engsoleias.

Utmärkelser 2015:  5:a Östra hunden                                                                                                             

 Utmärkelser 2016:  2:a Östra hunden. 1:a Östras Jakthund.                                                                           

Utmärkelser 2017:  2:a Östra hunden. 1:a Östras Lydnadshund.